Veelgestelde vragen
terug naar overzicht

Hoe maak ik een nieuwe rapportage 2.0 aan?

  • PatiëntenDossier
  • Rapportagesjabloon
  • Sjablonen

Met ingang van de release van september is de rapportage module aangepast. Alle nieuw gemaakte rapportages zullen op deze manier geconfigureerd worden. De reeds bestaande rapportages zullen niet aangepast worden en werken op de ‘oude’ manier.

Om een rapportage te maken gaat u naar configuratie > patiëntdossier > rapportages. Hier ziet u een overzicht van de reeds bestaande rapportages in uw omgeving. Door middel van de kolom ‘beschikbaar’ ziet u of een rapportage ook gebruikt wordt in uw omgeving.
U maakt een nieuwe rapportage door op de groene plus te klikken linksboven in het scherm. Hierna opent onderstaand scherm en kunt u instellen:
– aan wie deze rapportage is gericht
– of er eventueel een standaard cc bericht verstuurd dient te worden
– u geeft de omschrijving van de rapportage (dit is de tekst welke verschijnt na betreft in de rapportage)
– eventueel het versienummer.

Nadat u opgeslagen heeft komt u terug in het overzicht van de rapportages en opent u de rapportage door middel van het loopje links vóór de aangemaakte rapportage.

U komt in het scherm waar u het sjabloon van de rapportage kan aanpassen. Om het sjabloon aan te passen klikt u op de groene plus.

Nu opent het configuratiescherm van het sjabloon door middel van de mergecodes. (De configuratie met de mergecodes zal alleen getoond worden als u ná de release van september 2018 een nieuwe rapportage aanmaakt, bestaande rapportages worden op de ‘oude’ manier geconfigureerd worden).

In het tekstvak kunt u de brief opmaken naar eigen wens. Wanneer u wilt dat er een rubriek uit het dossier wordt overgenomen in de brief gebruikt u de mergecodes rechts in beeld. Wilt u bijvoorbeeld gebruik maken van de rubriek ‘hulpvraag’, dan gebruikt u de mergecode %hulpvraag%.
U kunt de mergecodes op elk gewenste plek in het tekstveld plaatsen, dus aan het einde van een zin, midden in de zin, halverwege, op de volgende regel, etc.
Naast de mergecodes voor het dossier kunt u ook gebruik maken van standaard mergecodes. Welke mergecodes beschikbaar zijn ziet u rechts in beeld.

In de rapportage module 2.0 hoeft u niet voor elke rubriek c.q. regel een nieuw tekstvak te maken. U maakt in 1 tekstvak uw gehele rapportage sjabloon op.

De dropdown met ‘rubriek’ onderaan het tekstvak hoeft u niet meer te gebruiken.

Wanneer u tevreden bent met uw sjabloon slaat u deze op door middel van de opslaan knop. Hierna kunt u het sjabloon op beschikbaar zetten in het overzicht van de rapportages.

 

Rapportage gebruiken in het dossier
In het dossier kunt u bij het tabblad rapportage een brief genereren. U klikt op de groene plus en het scherm met beschikbare rapportages opent. U selecteert hier het gewenste sjabloon om de brief te genereren.

Tussenscherm met mergecodes
Nadat u een rapportage heeft geselecteerd opent een tussenscherm. In dit scherm is te zien welke mergecodes/rubrieken er gebruikt worden in het rapportage-sjabloon en wat de tekst is welke in het dossier staat.

U kunt deze tekst indien gewenst aanpassen. De tekst zal direct ook in het dossier worden aangepast.
In bovenstaand voorbeeld: bij de rubriek hulpvraag begint de zin met een ‘kleine p’, dit wil ik graag veranderen in een ‘hoofdletter P’. Wanneer ik dit aanpas zal dit ook aangepast worden in het dossier.

U klikt vervolgens op ‘verder’ en de brief zal gegenereerd worden. Het idee van de rapportage 2.0 is dat u de brief niet meer hoeft aan te passen nadat hij gegenereerd is. U ziet een preview van de brief en kunt deze brief definitief maken.
Wilt u toch de brief bewerken dan kunt u klikken op de knop ‘bewerken’ bovenaan de preview en opent het bewerkers-scherm.

 

Standaard sjablonen
SpotOnMedics heeft 2 sjablonen voor u beschikbaar in de omgeving welke ingericht zijn door middel van de nieuwe mergecodes. Deze sjablonen zijn beschikbaar onder de naam:
– SOM: Eindverslag fysiotherapie (v2.0)
– SOM: DTF bericht aan huisarts (v2.0).
U kunt deze sjablonen gebruiken door deze op beschikbaar te zetten in de kolom ‘beschikbaar’. Ook kunt u de sjablonen kopieëren en bewerken naar eigen wens.

Is deze uitleg door u ervaren als nuttig of niet nuttig?

Nuttig
Niet nuttig
Bevestig
Oops, verkeerde knop. Ga terug.
Wij ontvangen graag uw feedback over deze pagina. Vult u het formulier in en wij nemen indien nodig contact met u op. Bij voorbaat dank.
Praktijknaam
E-mailadres
Bericht