Veelgestelde vragen
terug naar overzicht

Waarom krijg ik de melding “Let op! Geen toestemming om gegevens te delen met de (huis)arts / verwijzer (zie behandelplan)” bij het aanmaken van een rapportage?

In het patiëntendossier dient bij de aanmelding & screening of bij het behandelplan de toestemming om gegevens te delen met de (huis)arts genoteerd te worden. Op het moment dat de toestemming van de patiënt niet is vastgelegd in het dossier of wanneer er geen toestemming is gegeven wordt de melding “Let op! Geen toestemming om gegevens te delen met de (huis)arts / verwijzer (zie behandelplan)” getoond. Deze melding wordt getoond om u erop te wijzen dat de toestemming om gegevens te delen met de (huis)arts nog niet is vastgelegd of niet is afgegeven.

Ondanks deze melding kunt u, indien dat toch gewenst / noodzakelijk is, nog steeds een rapportage aanmaken. Dit wordt dus niet geblokkeerd door deze melding.

De melding wordt niet meer gegeven op het moment dat de patiënt toestemming heeft gegeven en dit ook is vastgelegd in het patiëntendossier.

Is deze uitleg door u ervaren als nuttig of niet nuttig?

Nuttig
Niet nuttig
Bevestig
Oops, verkeerde knop. Ga terug.
Wij ontvangen graag uw feedback over deze pagina. Vult u het formulier in en wij nemen indien nodig contact met u op. Bij voorbaat dank.
Praktijknaam
E-mailadres
Bericht