Veelgestelde vragen
terug naar overzicht

Hoe werkt het proces van aanlevering en verwerking van data bij de LDF

  • Landelijke Database Fysiotherapie
  • SpotOnMedics FysioOne

Figuur 1: proces datalevering aan de LDF

Maandelijks start de praktijk het proces waarmee het EPD de behandelepisodes verzamelt die in de afgelopen 3 maanden actief zijn geweest. Het EPD stuurt de behandelepisodes middels een XML-bericht naar de KNGF webservice van MediQuest. De webservice controleert de aanlevering op juistheid en volledigheid. De webservice stuurt de resultaten van deze validatie via een XML-bericht terug naar de praktijk. Dit XML-bericht wordt het verwerkingsverslag genoemd. 

Het verwerkingsverslag geeft aan of de webservice inconsistenties (afgekeurde velden) in de aangeleverde behandelepisodes heeft geconstateerd. Indien het verwerkingsverslag inconsistenties aangeeft, kan de praktijk de inconsistenties corrigeren en het verzamelproces handmatig opnieuw starten. Indien het verwerkingsverslag een correcte aanlevering aangeeft, pauzeert hier het proces totdat de praktijk de volgende maandelijkse aanlevering start. 

Zowel aanleveringen die volledig correct zijn bevonden, als aanleveringen waarin inconsistenties zijn geconstateerd (afgekeurde velden in het verwerkingsverslag), worden verwerkt en in de LDF geïntegreerd met reeds aanwezige behandelepisodes. De LDF stelt vanuit de verzamelde behandelepisodes van verschillende praktijken diverse rapportages beschikbaar. 

Is deze uitleg door u ervaren als nuttig of niet nuttig?

Nuttig
Niet nuttig
Bevestig
Oops, verkeerde knop. Ga terug.
Wij ontvangen graag uw feedback over deze pagina. Vult u het formulier in en wij nemen indien nodig contact met u op. Bij voorbaat dank.
Praktijknaam
E-mailadres
Bericht