Veelgestelde vragen
terug naar overzicht

Hoe maak ik gebruik van de DCSPH codelijst in het traject?

  • Declareren
  • Diagnosecode
  • SpotOnMedics FysioOne

Bij de details van het traject in de patiëntenkaart of in de agenda details kunt u bij ‘aandoeningen’ een diagnosecode selecteren voor declaratie. Bij trajecten met een startdatum vanaf 1 januari 2020 zal de vernieuwde DSCPH codelijst getoond worden.

De DSCPH codelijst heeft een vernieuwde functionaliteit gekregen waarmee de therapeut geholpen wordt in de te kiezen combinaties van lichaamsregio’s en pathologie. U maakt een keuze bij of ‘lichaamsregio’ of ‘pathologie’, de filterfunctie laat zien welke combinatie er mogelijk is bij de gekozen optie. Vervolgens kiest u een combinatie en wordt er de inhoudelijke informatie van deze combinatie getoond. Ook is te zien welke CSI code er mogelijk is en welke er toegepast wordt bij selecteren. Dit laatste is te zien door de oranje arcering van de CSI code. Er wordt rekening gehouden met de leeftijd van de patiënt in de arcering van de CSI code. U klikt vervolgens op de oranje selecteer knop en de diagnosecode is toegevoegd aan dit traject.

 

Is deze uitleg door u ervaren als nuttig of niet nuttig?

Nuttig
Niet nuttig
Bevestig
Oops, verkeerde knop. Ga terug.
Wij ontvangen graag uw feedback over deze pagina. Vult u het formulier in en wij nemen indien nodig contact met u op. Bij voorbaat dank.
Praktijknaam
E-mailadres
Bericht