Veelgestelde vragen
terug naar overzicht

Hoe kan ik de ‘uiterlijke datum machtiging’ bij een chronische indicatie aanpassen?

  • Declareren
  • Diagnosecode
  • SpotOnMedics FysioOne

Traject aanmaken CSI 008

Wanneer u momenteel kiest voor een chronische code via de DCSPH lijst, wordt automatisch de uiterlijke datum van de indicatie code ingevuld bij ‘tot’ onder trajecten. Mocht u na deze datum een afspraak plannen dan krijgt u onder ‘agenda details’ en onder ‘afhandelen’ het signaal dat de einddatum van de chronische periode is bereikt.

Vervolgtraject aanmaken CSI 001

Zodra u een vervolgtraject aanmaakt, wordt de uiterlijke datum netjes overgenomen bij ‘tot’ onder trajecten. Hier hoeft u verder niks voor te doen.

Vervolgtraject aanmaken CSI 009

Mocht u na de indicatie periode doorgaan op CSI 009 dan dient u hier wederom een vervolgtraject van aan te maken. Doordat de indicatie periode is verlopen, wordt de ‘uiterlijke datum’ nog steeds automatisch gevuld, maar deze kunt u handmatig aanpassen onder ‘details voor traject’ door het veld ‘Machtiging geldig tot’ in te vullen.

Voorbeeld:

Een traject is gestart op 1-3-2020 op diagnosecode 3475 (HNP) en indicatiecode 008.  Hier zit een indicatieperiode aan vast van 3 maanden. Er wordt een vervolgtraject aangemaakt op 1-5-2020 op indicatiecode 001. Vanaf 1-6-2020 (3 maanden =  indicatie periode) is de chronische indicatie verlopen. Als er op dat moment een vervolgtraject op indicatiecode 009 wordt gemaakt, zal de indicatie periode handmatig aangepast moeten worden. Dit kan in ‘Details voor traject’ door het veld ‘Machtiging geldig tot’ in te vullen. Door hier een datum in te vullen zal de datum achter het 009 traject worden gewijzigd. Zie screenshot.

Is deze uitleg door u ervaren als nuttig of niet nuttig?

Nuttig
Niet nuttig
Bevestig
Oops, verkeerde knop. Ga terug.
Wij ontvangen graag uw feedback over deze pagina. Vult u het formulier in en wij nemen indien nodig contact met u op. Bij voorbaat dank.
Praktijknaam
E-mailadres
Bericht