Veelgestelde vragen
terug naar overzicht

Hoe kan ik items in het patiëntenportaal instellen?

  • EPD/dossier
  • Patiëntenportaal
  • SpotOnMedics FysioOne

Via configuratie > intranet > portal instellingen, heeft u de mogelijkheid om items in het patiëntenportaal aan te passen. Denk hierbij aan introductie teksten, afsluitende teksten voor de intakevragenlijst een initiële vragenlijst enz.

Binnen de portal instellingen heeft u allereerst de mogelijkheid om het aanmelden/afmelden van groepsbehandelingen toe te staan. Wanneer u een vinkje zet voor ‘aanmelden voor groepsbehandelingen toestaan’, dan wordt het in het portaal mogelijk dat de patiënt daar zelf  via de homepage zich kan aanmelden voor groepsbehandelingen. Hetzelfde geldt voor het afmelden van een groepsbehandeling.

Let op: het kunnen aan of afmelden voor groepsbehandeling is pas mogelijk op het moment dat de patiënt alle eventuele documenten geaccordeerd heeft. 

Ook kunt u zelf aanvinken of u wil dat uw patiënten de agenda zichtbaar hebben in het portaal. In de agenda ziet de patiënt alleen zijn of haar afspraken. Als de patient op de afspraak klikt, krijgt hij/zij meer informatie over de afspraak (tijd, locatie enz). Indien het een afspraak voor een groepsbehandeling betreft heeft de patiënt ook via de agenda de mogelijkheid om zich af te melden voor deze behandeling.

Ook kan de klinimetrie vanuit zorgplannen aan of uitgezet worden. Door het vinkje aan te zetten heeft u de mogelijkheid dat de klinimetrie die in een zorgplan zijn toegevoegd automatisch klaar worden gezet in het portaal van de patiënt. Bij het selecteren van het zorgplan in het dossier, wordt de klinimetrie automatisch overgenomen in ‘klinimetrie’ van het dossier en worden deze vragenlijsten/metingen ook direct zichtbaar in het portaal van de patiënt. Let op: de vragenlijsten vanuit metingflow staat nog wel benoemd, maar is momenteel niet meer acties. 

Als laatste optie heeft u ook de mogelijkheid om een initiële vragenlijst te koppelen. Naast de intake vragenlijst wordt deze geselecteerde vragenlijst altijd en bij iedereen klaargezet in het patiëntenportaal.

 

Ook heeft u de mogelijkheid om de introductie tekst van de startpagina aan te passen. Deze tekst wordt direct zichtbaar op het beginscherm van de patiënt na het inloggen in zijn of haar portaal. Zie hieronder een voorbeeld tekst.

Onderstaande afbeelding geeft aan hoe dit in het patiëntenportaal zichtbaar wordt.

Ook kan de tekst voor de intake vragenlijst tekstueel worden aangepast. Dit is de tekst die zichtbaar wordt wanneer de patiënt op de intakevragenlijst link heeft geklikt in het portaal.

Ook de tekst die verschijnt onderaan de intakevragenlijst kan door u worden aangepast. Zie onderstaande afbeelding.

Vergeet na het aanbrengen van uw wijzigingen niet op de ‘opslaan’ knop te klikken.

 

 

Is deze uitleg door u ervaren als nuttig of niet nuttig?

Nuttig
Niet nuttig
Bevestig
Oops, verkeerde knop. Ga terug.
Wij ontvangen graag uw feedback over deze pagina. Vult u het formulier in en wij nemen indien nodig contact met u op. Bij voorbaat dank.
Praktijknaam
E-mailadres
Bericht