Veelgestelde vragen
terug naar overzicht

Welke CSI gebruik ik bij Atrose aan heup of knieën?

  • Behandeltraject
  • Diagnose/CSI
  • SpotOnMedics FysioOne

Patiënten met artrose aan heup en/of kniegewrichten krijgen vanaf januari 2018 de eerste 12 behandelingen fysio/oefentherapie vergoed uit de basisverzekering. Hoe dient u dit te declareren.

U dient de nieuwe CSI code 012 te gebruiken ipv CSI 009. De diagnosecode die u dient te selecteren zijn 6223 (heup) of 7023 (knie). De vergoeding geldt voor maximaal 12 behandelingen per periode van 12 maanden. Dit geldt voor beide diagnoses, heup en kniegewricht samen en ongeacht links of rechts. Behandelt u vaker dan 12 keer dan gebruikt u vanaf de 13e behandeling CSI code 009, mits de patiënt aanvullend verzekerd is.

Wij hebben CSI 012 voor u toegevoegd onder ‘indicatie’. U kunt de indicatie aanpassen via details voor traject – indicatie. Als u via details voor traject de diagnose selecteert via de aandoeningenlijst, dan wordt de indicatie automatisch aangepast naar 012. U ziet achter indicatie in het rood ‘aangepast’ staan.

Of u heeft de mogelijkheid om op afspraakniveau de indicatie aan te passen. Zoek de behandeling op via verrichtingen – afhandelen – loepje voor de afspraak en pas de indicatie aan.

Is deze uitleg door u ervaren als nuttig of niet nuttig?

Nuttig
Niet nuttig
Bevestig
Oops, verkeerde knop. Ga terug.
Wij ontvangen graag uw feedback over deze pagina. Vult u het formulier in en wij nemen indien nodig contact met u op. Bij voorbaat dank.
Praktijknaam
E-mailadres
Bericht

Tip: handleiding jaarovergang (klik hier)