Veelgestelde vragen
terug naar overzicht

Hoe kan ik het specialisme bij de verwijzer toevoegen?

  • Algemeen
  • Configuratie
  • Zorgmail
  • SpotOnMedics FysioOne

Sinds maart 2019 komt de retourcode ‘Zorgverlenerscode voorschrijver/verwijzer of specialisme voorschrijver/verwijzer ontbreekt of is onjuist’ veel voor. Ook VECOZO wijst ondertussen behandelingen af die geen AGB code van een verwijzer bevatten.

Via het hoofdnavigatiemenu Adresboek > Externe contacten > Relaties > Relatie bewerken heeft u in het vierde veld van onderen de optie om het specialisme van de zorgverlener aan de hand van een dropdownmenu te selecteren.

Elk specialisme heeft vanuit Vektis een code gekregen. In FysioOne zijn voor de te selecteren specialismes de codes vanuit Vektis gekoppeld. De rubriek 0426 wordt nu in het PM304 declaratiebestand gevuld. Volgens de informatie die SpotOnMedics heeft ontvangen zou dit voldoende moeten zijn voor VECOZO en de zorgverzekeraars.

Hieronder de screenshot vanuit het FysioOne platform waar u het dropdownmenu ‘Specialisme’ op de relatiekaart naar voren ziet komen.

Alleen de specialismecodes van de bestaande specialismen uit het dropdownmenu zullen worden gekoppeld. Er zullen geen nieuwe specialismen worden toegevoegd.
Vul alle informatie zo volledig mogelijk in, dus zowel het specialisme als de AGB code van de arts/verwijzer. Is de AGB code van de arts/verwijzer niet bekend, vul dan het specialisme in.

In ‘Details voor traject’ is het belangrijk dat u de verwijzer selecteert, maar ook dat u aanvinkt dat de patiënt via een verwijzing is binnengekomen.

Hieronder de screenshot vanuit het FysioOne platform waar u in de details van traject de verwijzer selecteert.

 

Is deze uitleg door u ervaren als nuttig of niet nuttig?

Nuttig
Niet nuttig
Bevestig
Oops, verkeerde knop. Ga terug.
Wij ontvangen graag uw feedback over deze pagina. Vult u het formulier in en wij nemen indien nodig contact met u op. Bij voorbaat dank.
Praktijknaam
E-mailadres
Bericht