Training / Event
terug naar overzicht

Bedrijfsvoering Fysiotherapie Leergang 10 (dag 6)

 • Studie leergang
 • Wittemeer
 • Kwaliteitsmanager
 • Praktijkhouder
 • Hoofddorp

Speciaal voor (inkomende) praktijkhouders en praktijkmanagers die een professionaliseringsslag in de praktijkvoering willen maken. Deze opleiding wordt georganiseerd door Wittemeer Academy in het SpotOnMedics Event Center te Hoofddorp. Start: 11 november 2022. 

Waarom deze opleiding?
Omdat de fysiotherapiemarkt volop in beweging is. Zowel door de marktwerking in de zorg, de steeds hoger wordende eisen van zorgverzekeraars en de steeds mondiger wordende patiënt. Alleen goed behandelen is niet meer voldoende. Wil je nu en in de toekomst succesvol zijn als ondernemer, dan komt daar meer bij kijken.

Vaak ben je als fysiotherapeut niet opgeleid om een praktijk te leiden en/of te managen. De opleiding ‘Bedrijfsvoering Fysiotherapie’  biedt je handvatten om nu en in de toekomst succesvol te ondernemen. In deze opleiding leer je beter te werken aan je praktijk (in plaats van alleen maar in je praktijk). Om je praktijk optimaal te managen. En om jouw ondernemerschap naar het volgende niveau te brengen. Je leert om jouw visie om te zetten naar concrete acties. Dat doen we door kennis te delen over alle relevante gebieden om succesvol te ondernemen in de zorg. Je vertaalt deze kennis naar jouw visie en je eigen businessplan, zodat je er meteen concreet mee aan de slag kunt. Ook wordt veel aandacht besteed aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Daardoor groei je en word je sterker als ondernemer en manager.

Voor wie
Praktijkhouders en praktijkmanagers. Ook erg geschikt voor praktijkmanagers die van plan zijn om praktijkhouder te worden.

Wat het jou oplevert

 • Het managen van jouw praktijkorganisatie vanuit een bedrijfskundig perspectief, waardoor je een bredere kijk hebt op strategie en proces.
 • Je hebt jouw visie (weer) helder én omgezet naar een concreet businessplan voor de komende jaren.
 • Het proactief aansturen van jouw praktijk op cijfers en feiten.
 • Een betere gesprekspartner zijn voor je accountant, financieel adviseur en andere derde partijen zoals leveranciers en samenwerkingspartners.
 • Het kunnen coachen van jouw medewerkers op het optimaal inzetten van hun talenten.
 • Innovatief denken en het bedenken én implementeren van jouw slimme product-markt-combinaties.


Onze aanpak

Voorafgaand aan de opleiding vindt een intake plaats met de Wittemeer Academy. Individuele hulpvragen en uitdagingen worden besproken en samen kijk je naar waar jouw kracht zit en waar niet. En bepaal jij waar je mee aan de slag wilt. De uitkomsten van de intake zijn jouw kompas om zoveel mogelijk uit de opleiding te halen.

Tijdens de opleiding krijg je veel inzichten. Met deze inzichten ga je concreet aan de slag voor je eigen praktijk. Er is veel ruimte voor (zelf)reflectie, persoonlijke aandacht en het stellen van vragen aan elkaar en aan de docenten. Het van en met elkaar leren geeft een hoog leerrendement. Ook gaan we in op jouw specifieke wensen en vragen.

Daarnaast krijg je de beschikking over een persoonlijke mentor.

Voor het hoogste rendement is het van belang dat je de lesdagen goed voorbereid. Vóór iedere dag krijg je van de betreffende docent een literatuuropgave en een opdracht. Ná elke lesdag krijg je opdrachten mee om te oefenen en uit te werken. En ben je klaar voor het schrijven van dát specifieke hoofdstuk van je businessplan.

We ronden de opleiding af met een eindgesprek.

Een keer per jaar organiseren we een (vrijblijvende) alumni-bijeenkomst voor alle oud-leerlingen aan deze opleiding.

Inhoud opleiding
• Persoonlijke leerweg, missie, visie en strategie
• Veranderkunde, creativiteit en innovatie
• Leiderschap
• Personeel
• Financieel
• Marketing en communicatie
• Operationeel en proces management
• Eindopdracht

Duur en cursusdata
De opleiding omvat 8 vrijdagen van 09.00 – 16.30 uur.

Dag 1: 11-11-2022
Dag 2: 02-12-2022
Dag 3: 12-01-2023
Dag 4: 10-02-2023
Dag 5: 10-03-2023
Dag 6: 14-04-2023
Dag 7: 12-05-2023
Dag 8: 09-06-2023

Aantal deelnemers
14 – 16 deelnemers

Docenten
Deze opleiding wordt gegeven door Frank Timmermans en Joost Valkenberg en gastdocenten:

 • Bėr Haest: Online marketing
 • Paul van Haaren: Veranderkunde
 • Erwin Jansen: Human resource management
 • Léon Wijnen: Strategie en OGSM (je businessplan op 1 A4)
 • Mireille Claessen: Leiderschap
 • Ralf van Roosmalen: Accountancy
 • Sjemaine van Zeeland: Operationeel management


Investering

€ 3.750,- inclusief cursusmaterialen, lunches en consumpties. Praktijken die aangesloten zijn bij Wittemeer krijgen korting. Je ontvangt vóóraf een factuur.

Accreditatie
De opleiding is door Stichting Keurmerk Fysiotherapie (20 accreditatiepunten) geaccrediteerd.

Niveau en certificaat
De opleiding is op HBO+ niveau. Na afloop van de opleiding ontvang je een certificaat.

Locatie
SpotOnMedics Event Center
Bloemlaan 2
2132 NP Hoofddorp
Klik hier voor Google Maps

Er is voldoende parkeergelegenheid.

Beoordeling van deelnemers
Eerdere leergangen werden gemiddeld met een 8,9 beoordeeld.

     

Wat deelnemers zeggen over de opleiding

“Deze opleiding heeft me heel duidelijk sturing en structuur gegeven waardoor ik nu veel beter keuzes kan afwegen die dagelijks op mijn pad komen” Stefan Verhagen, Medifit Fysiotherapie

“Ben je een startende ondernemer of overweeg je te gaan ondernemen, wil je feedback, inspiratie en een goede basis in bedrijfsvoering dan is de opleiding bedrijfsvoering bij Wittemeer zeker een aanrader.” Edwin van der Locht, Fysiotherapie Mill

“De opleiding heeft mij gebracht dat ik weer meer inzichten heb gekregen in de dagelijkse praktijkvoering van een fysiotherapiepraktijk, maar ook inzicht in mijzelf wie ik ben en waar mijn sterke punten liggen. Niet alleen een reis op bedrijfsmatig gebied, maar ook op persoonlijk vlak”. Deelnemer editie 2018

“Als fysiotherapeut ben je opgeleid om clienten te behandelen en niet om een bedrijf (praktijk) te runnen. De cursus neemt je stap voor stap mee door de belangrijkste aspecten van een fysiotherapiebedrijf”. Marc Loogman, Fysiotherapie de Kroeven

“Een weg naar een supermooi doel, waarbij je ook links of rechts af mag slaan!” Deelnemer editie 2018

Meer informatie over deze opleiding? Klik hier.

Wij ontvangen graag uw feedback over deze pagina. Vult u het formulier in en wij nemen indien nodig contact met u op. Bij voorbaat dank.
Praktijknaam
E-mailadres
Bericht

Tip: handleiding jaarovergang (klik hier)